Przepis i sposób przygotowania na: Piernikowe muffinki
Kroki postępowania
Formę do muffin wyłożyć papilotkami. Ciasto nalewać do 3/4 wysokości papilotek.
Jeśli lubicie ten przyjemny, ciepły korzenny aromat to pokuście się o przygotowanie muffinek piernikowych. Będą pysznym deserem na Święta ale nie tylko.
mąka | 1,5 szklanki |
cukier trzcinowy | 3/4 szklanki |
proszek do pieczenia | 1,5 łyżeczki |
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat | 1 szczypta |
jajko | 1 sztuka |
miód | 3 łyżki |
olej | 1/3 szklanki |
mleko 3,2% | 3/4 szklanki |
esencja waniliowa | 2 łyżeczki |
czekolada gorzka | 75 gramów |
śmietana 30% | 3 łyżki |
masło | 1 łyżeczka |
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat | 3/4 łyżki |
Soda oczyszczona Prymat | 0,5 łyżeczki |
Formę do muffin wyłożyć papilotkami. Ciasto nalewać do 3/4 wysokości papilotek.
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: