Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi ze szpinakiem i kurczakiem z sosem gorgonzola i pomidorowym
Kroki postępowania
Opłukać świeży szpinak. Udusić na maśle dodając 3 ząbki czosnku, sól i pieprz.
Kurczaka i szpinak posiekać w małą kosteczkę.
Do dużego naczynia wsypać kurczaka, szpinak, pokruszoną fetę oraz starty na dużych oczkach parmezan. wszystko razem porządnie wymieszać.
http://marciochakucharzy.blogspot.com/2013/02/klasyczne-pierogi-ruskie.html
Przygotowane ciasto rozwałkować i wykroić kółka ( ja używam szklanki do piwa :) )
Sklejać, podobnie jak ruskie, gotować tylko 2 minuty od wypłynięcia.
gorgonzola: plaster masła, jogurt naturalny, pół opakowania sera gorgonzola piccante, pieprz
pomidorowy: pomidory krojone, przyprawa do pizzy