Przepis i sposób przygotowania na: „Krówka” na miodowym spodzie z whisky
Kroki postępowania
Gdy ciasto będzie już wystudzone, przekrawamy je poziomo na pół.
Obie części nasączamy whisky z wodą w proporcji 1:1.
mąka pszenna | 2,5 szklanki |
olej rzepakowy | 1/3 szklanki |
cukier trzcinowy | 2/3 szklanki + 2 łyżki |
cukier waniliowy | 2 łyżeczki + 2 łyżki |
jajko | 2 sztuki |
Soda oczyszczona Prymat | 2 łyżeczki |
miód pszczeli | 3 łyżki |
Żelatyna wieprzowa Prymat | 2,5 łyżeczki |
śmietana 30% | 400 ml |
mleko skondensowane | 1/2 puszki |
whisky | 10 łyżek |
orzechy włoskie | 100 g |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: