Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z kapustą pekińską, kurczakiem, rodzynkami i orzechami włoskimi

3.0
(18)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z kurczaka 2
kapusta pekińska 1
rodzynki 1/2 szklanki
kukurydza 1 puszka
majonez 2-3 łyżki
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 1 łyżka
sól
pieprz
olej
orzechy 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z kapustą pekińską, kurczakiem, rodzynkami i orzechami włoskimi

Kroki postępowania

1
Rodzynki i orzechy zalać wodą na ok.30 min.
Krok 1 - Sałatka z kapustą pekińską, kurczakiem, rodzynkami i orzechami włoskimi foto
2
Filet z kurczaka pokroić w kostkę i oprószyć przyprawami. Smażyć na rozgrzanym oleju i wystudzić. Kapustę pekińską pokroić, kukurydzę osączyć z zalewy.
Krok 2 - Sałatka z kapustą pekińską, kurczakiem, rodzynkami i orzechami włoskimi foto
3
Wszystko umieścić w jednej misce i wymieszać z majonezem. Doprawić delikatnie solą i pieprzem.
Krok 3 - Sałatka z kapustą pekińską, kurczakiem, rodzynkami i orzechami włoskimi foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Poison1988 02.12.2013 20:24
wyglądaj rewelacyjnie! :)
Rysia 02.12.2013 18:11
Lubię sałatki z bakaliami.
Katarzyna54 02.12.2013 18:03
ciekaw, jeszcze takiej nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak