Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z sosem szpinakowym

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak mrożony 450 gram
boczek wędzony 250 gram
śmietana 4 łyżki
czosnek 3 ząbki
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
pieprz
makaron grube wstążki 1/2 paczki

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z sosem szpinakowym

Na suchej patelni podsmażam boczek pokrojony w paski. Czekam aż tłuszcz się wytopi a boczek zarumieni. Dodaję wyciśnięty przez praskę czosnek i rozmrożony szpinak. Zostawiam na małym ogniu aby woda odparowała. Jak Sos zgęstnieje dodaję śmietanę, gałkę muszkatołową oraz pieprz.

Boczek okazał się na tyle słony, że nie dodałam soli.

Makaron gotuję w osolonej wodzie. Odcedzam i podaję z sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

artur7 13.02.2014 15:53
takie danie pycha
Agata3 10.12.2013 19:39
palce lizać:)
Ola1984 10.12.2013 15:09
Absolutnie jedno z moich ulubionych dań. Ja dodaję jeszcze pikantny ser pleśniowy i śmietanę kremówkę. Poezja :)
gosia1988 10.12.2013 13:08
lubię takie dania

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak