Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z czerwoną soczewicą i grzankami

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

soczewica 200 g
marchew 2
cebula 1
porcja rosołowa 1
natka pietruszki 1 łyżeczka
Kmin rzymski mielony Prymat 1 łyżeczka
Przyprawa curry orientalna Prymat 1 łyżeczka
ziemniaki 2
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z czerwoną soczewicą i grzankami

Kroki postępowania

1
Porcję rosołową ugotować wylać wodę i powtórzyć czynność.
Do opłukanego mięsa wlać 1,5 l wody, włożyć ziele angielskie, liść laurowy mięso, obraną i pokrojoną marchew, ziemniak, cebulę i natkę pietruszki. Gotować 20 min. Dodać soczewicę czerwoną i gotować jeszcze 5 -7 min.
Krok 1 - Zupa z czerwoną soczewicą i grzankami foto
2
Następnie wyjąć mięso, ziele, liść laurowy i wsypać do zupy kmin rzymski oraz curry. Zupę miksować.
Krok 2 - Zupa z czerwoną soczewicą i grzankami foto
3
Doprawić pieprzem i gotować jeszcze przez 10 min.
Podawać z grzankami.
Krok 3 - Zupa z czerwoną soczewicą i grzankami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona32 13.01.2014 11:40
bardzo dobre polecam:)
Kuchenka 10.12.2013 06:56
piekna sałatka
w mojej kuchni 09.12.2013 21:37
moje ulubione smaki podano

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak