Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sznycle zapiekane z serem

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 0,5 kg
cebula 2 szt
pieczarki 30 dag
jajko 2 szt
ser żółty 15 dag
bułka namoczona w mleku 1 szt
czosnek 2 ząbki
Bułka tarta klasyczna Prymat 7-8 łyżek
sól do smaku
pieprz do smaku
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Sznycle zapiekane z serem

Do mielonego mięsa dodać jedną cebulę posiekaną i zrumienioną na łyżce oleju, namoczoną bułkę, jajka, rozgnieciony czosnek, 3 pieczarki utarte na tarce o grubych oczkach, sól, pieprz i magi. Wszystko dokładnie wyrabiamy. Formujemy podłużne sznycelki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na patelni na oleju. Jedną cebulę kroimy i rumienimy na tłuszczu, dodajemy posiekane pieczarki, dusimy 7 min. Przyprawiamy solą i pieprzem. Po łyżce nakładamy na każdy sznycelek i posypujemy startym żółtym serem. Zapiekamy w mocno nagrzanym piekarniku ok 3 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 22.02.2012 07:38
fajne
Brigitte 29.11.2011 11:57
Ja czasem nadziewam je serem zamiast zapiekać :)
edyta44 12.03.2011 16:43
smaczne
Mati13 17.09.2010 13:01
świetne!
Monika193
Monika193 26.08.2010 10:31
ooooooo fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak