Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BIGOS śląski

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wołowe lub wieprzowe 500 gram
cebula 2 sztuki
koncentrat pomidorowy 2 duże łyżki
czosnek 2 ząbki
smalec 2 łyżki
kapusta biała 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: BIGOS śląski

Przepłukać kapustę i ugotować z liściem laurowym i kilkoma ziarenkami ziela angielskiego. Mięso pokroić w kostkę i razem z cebulą dusić na smalcu ub oleju. Rozcieramy czosnek z solą i dodajemy do mięsa i cebuli. Podlewamy delikatnie mięso aby dusiło się tak długo aż będzie miękkie. Następnie dodajemy mięso do ugotowanej kapusty, doprawiamy pieprzem i wrzucamy kminek niepełna łyzeczke oraz koncentrat pomidorowy. całosc mieszamy.
Podajemy na goraco z pieczywem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maryśka 17.08.2011 08:05
świetny
bami 24.07.2011 20:31
Uwielbiam bigos! :)
kielcok1 12.04.2011 16:04
bomba
rakow2
rakow2 17.01.2011 15:37
nie przepadam za bigosem
sylwiachmiel 29.08.2010 21:31
śląskiego jeszce nie jadłam,ale trzeba będzie ...
Zofia12 19.08.2010 12:25
ładna dekoracja:)
Jadwiga18 23.04.2010 19:04
Doskonale bigos śląski smakuje z kopytkami

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak