Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kawa mrożona z whisky i cynamonem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kawa rozpuszczalna 4 łyżeczka
cukier brązowy 3 łyżeczka
cynamon 1 szczypta
whisky 1/2 kieliszek
mleko skondensowane 1 szklanka
lód 9 kostka
woda 1/4 (źródlana)

Przepis i sposób przygotowania na: Kawa mrożona z whisky i cynamonem

Do wysokiego naczynia wlać schłodzoną wodę, wsypać kawę, cukier brązowy i cynamon i razem miksować do powstania piany sztywnej, dodać whisky i dalej miksować, następnie należy wyporcjować pianę do wysokich szklanek, wlać mleko skondensowane schłodzone, dodać kostki lodu. Serwować ze słomką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

as28 02.12.2013 13:11
uwielbiam kawe
Aleksandra/Olcia 02.12.2013 12:15
ale pycha mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak