Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szpinak z jajkiem w cieście francuskim

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 op
szpinak świeży 1 op
ser z pleśnią 100 g
jaja 2 szt
sól, pieprz, inne zioła
czosnek 2 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: Szpinak z jajkiem w cieście francuskim

Kroki postępowania

1
Umyty i osuszony szpinak dusimy na masełku, dodajemy czosnek i przyprawiamy solą i pieprzem. Redukujemy sos, dodajemy ser pleśniowy.

Ciasto francuskie dzielimy w proporcji 1/3 i 2/3. Tę większą cześć nakrawamy w poprzek na paski ok 1-1,5 cm.
Krok 1 - Szpinak z jajkiem w cieście francuskim foto
2
Na węższą część nakładamy farsz szpinakowo- serowy. Robimy w dołki i wbijamy jajka. Delikatnie przykrywamy pozostałą częścią ciasta, dociskamy na brzegach.
Krok 2 - Szpinak z jajkiem w cieście francuskim foto
3
Pieczemy 20 minut w nagrzanym na 200 stopni piekarniku, do zarumienienia się ciasta.
Krok 3 - Szpinak z jajkiem w cieście francuskim foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 20.05.2015 12:05
super pomysł
Monika-twin 28.12.2014 22:51
Rewelacyjny przepis
Monika58 02.12.2013 15:54
bardzo ładnie wygląda taka roladka
ssylwiaa 02.12.2013 14:04
dania ze szpinakiem są fenomenalne ;)
Olga_SK 02.12.2013 12:42
Doskonały pomysł! :)
Jadwiga/Jaga85 02.12.2013 12:18
Dla mnie SUPER!!
Aleksandra/Olcia 02.12.2013 12:16
extra pomysł
kasiaw 02.12.2013 11:40
polecam bardzo smaczne
brioszka 02.12.2013 11:26
pychotka :)
bogusia19 02.12.2013 11:19
musi być smaczne
Joannasz3190 02.12.2013 11:07
Moje smaki :)
dodi 02.12.2013 11:02
pięknie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak