Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta jajeczna z porem i żółtym serem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

por 1 szt
ser żółty 100 g
majonez 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
jajko ugotowane na twardo 10 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta jajeczna z porem i żółtym serem

Jajka gotujemy na twardo. Obieramy ze skorupek i przekładamy do miski. Miażdżymy tłuczkiem do ziemniaków lub widelcem. Pora myjemy i kroimy drobno razem z zieloną częścią, bez liści. Żółty ser trzemy na drobnej tarce. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Dodajemy 2 łyżki majonezu lub więcej zależy jak wolimy. Ponownie mieszamy do połączenia się składników. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Wstawiamy do lodówki na około 2 godziny aby pasta nabrała smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 02.12.2013 12:02
Też taką robię - jest pyszna.
kasiaw 02.12.2013 11:41
bardzo smaczna ta pasta
Barbara777 02.12.2013 10:02
smaczna bardzo
Megg 02.12.2013 09:47
smaczna pasta do pieczywa
Aga-25 02.12.2013 08:02
pyszna pasta
Agnieszka-87-25 02.12.2013 07:55
wspaniała pasta na kanapki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak