Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z tuńczykiem i ryżem

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

tuńczyk 1 op.
ryż 100 g
kukurydza 3 łyżki
cebula 1
ogórek kiszony 2
jajko 2
majonez 2 łyżki
jogurt naturalny 2 łyżki
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z tuńczykiem i ryżem

Kroki postępowania

1
Ogórek i cebulę pokroić w drobną kostkę. Tuńczyk i kukurydzę osączyć z zalewy.
Krok 1 - Sałatka z tuńczykiem i ryżem foto
2
Ryż i jajka ugotować. Jajko ostudzić i pokroić w drobną kostkę.
Wszystkie składniki umieścić w miseczce, dodać majonez i jogurt, oprószyć przyprawą, solą i pieprzem i dokładnie wymieszać.
Krok 2 - Sałatka z tuńczykiem i ryżem foto
3
Trzymać w lodówce.
Krok 3 - Sałatka z tuńczykiem i ryżem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lis 11.01.2015 21:26
Smakowita sałatka:)
Stenka 11.01.2015 10:39
smaczna sałatka
Aleksandra/Olcia 01.01.2014 19:35
spróbuj dodać pęczek koperku...pycha
Marlenka.S 01.12.2013 22:09
moja ulubiona, nigdy nie robiłam z ogórkiem, muszę spróbować
Mati13 01.12.2013 21:32
bardzo dobra
Wiesława1 01.12.2013 21:30
tez często robię tę sałatkę
IwonaDD 01.12.2013 20:28
pyszności!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak