Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bucatini z mięsem i pieczarkami (spaghetti z dziurką)

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron 300 g
mięso mielone 500 g
pomidory krojone z puszki 1 op
pieczarki kilka
oliwki
cebula 1 szt
przyprawa włoska, sól, pieprz
bazylia świeża
parmezan starty

Przepis i sposób przygotowania na: Bucatini z mięsem i pieczarkami (spaghetti z dziurką)

Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente. Pieczarki myjemy, osuszamy i kroimy w plasterki. Na rozgrzanym masełku podsmażamy cebulkę i mięso mielone. Następnie dodajemy pieczarki, chwile dusimy.
Do gotowych już pieczarek i mięsa dodajemy pomidory z puszki i doprawiamy -solą, pieprzem, przyprawą włoską, krojone oliwki. W celu wyparowania nadmiaru wody, gotujemy bez przykrywki.

Podajemy z tartym parmezanem i listkami bazylii.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 05.12.2013 09:10
lubię taki obiadek, bardzo smacznie wygląda
izapozdro 29.11.2013 16:55
mniam, na pewno smaczne :)
Aga-25 29.11.2013 13:34
pyszne takie spaghetti
Agnieszka-87-25 29.11.2013 13:27
super dobroć
bietka 29.11.2013 13:15
smaczny obiadek :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak