Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka z kurczaka w panierce z jogurtem

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

udka z kurczaka 2 szt
marchew 1 szt
pietruszka mała 1 szt
lubczyk 1 liść
cebula 1/2 szt
ziarna pieprzu 3-4 szt
jogurt grecki 100 ml
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szkl
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
przyprawa do zup w płynie do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Udka z kurczaka w panierce z jogurtem

Kroki postępowania

1
Umyte mięso włożyć do garnka, wlać 1 litr zimnej wody, dodać ziarenka pieprzu, przyprawę do zup i gotować. Po upływie pół godziny do mięsa dodać obrane warzywa, sól, gotować do miękkości.
Krok 1 - Udka z kurczaka w panierce z jogurtem foto
2
Miękkie mięso wyjąć z wywaru, ( wywar wykorzystać do przygotowania zupy) usunąć skórę, zanurzyć w jogurcie wymieszanym ze szczyptą pieprzu i soli.
Krok 2 - Udka z kurczaka w panierce z jogurtem foto
3
Obtoczyć w bułce tartej i zrumienić na rozgrzanym oleju.
Krok 3 - Udka z kurczaka w panierce z jogurtem foto
4
Podawać z pieczywem lub ziemniakami i surówką.
Krok 4 - Udka z kurczaka w panierce z jogurtem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 29.11.2013 18:55
fajny pomysł z jogurtem ...
olkaaa 29.11.2013 17:49
chętnie spróbuję
Olga_SK 29.11.2013 10:41
Niezły pomysł :)
Monia 29.11.2013 09:01
W panierce z jogurtem jeszcze nie robiłam :)
Janina 29.11.2013 08:58
Bardzo lubimy takie mięsko;)
Magula 29.11.2013 07:34
super na obiadek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak