Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rogaliki drożdzowe

mic
2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

drożdże 10 dag
mleko 3,2% 2 szklanki
cukier 7 łyzek
sól 2/3 łyżeczki
olej 3/4 szklanki
mąka ile da sie wgnieść

Przepis i sposób przygotowania na: rogaliki drożdzowe

Kroki postępowania

1
drożdze rozpuszczamy w mleku, składniki mieszmay ze sobą , dodajemy ciasto p otrochu zagniatając, ciagle dosypując, ciasto ma nam odchodzić od rak...
Krok 1 - rogaliki drożdzowe foto
2
odkładamy do lodówki na 30 minut, następnie dzielimy na 4 kawałki. rozwałkujemy każdy kawałek na okrag, dzielimy na 8 części.
Krok 2 - rogaliki drożdzowe foto
3
zwijamy najdłuższymi bokami w kierunku pozostałgo, kształtujemy rogalik.
Krok 3 - rogaliki drożdzowe foto
4
odkłądamy na blaszkę posypaną bułką, na okres ok 20 minut, smarujemy białkeim i pieczemy w temp 180 stopbi w rozgrzanym piekarniku.
Krok 4 - rogaliki drożdzowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Moniasaa 17.11.2013 19:40
pyszne rogaliki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak