Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Maślane oczy

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 125 g
cukier puder 3 łyżki
mąka szklanka
zapach migdałowy
dżem truskawkowy
sos czekoladowy

Przepis i sposób przygotowania na: Maślane oczy

Kroki postępowania

1
Z miękkiego masła, cukru, mąki i kilku kropel zapachu migdałowego zagnieść ciasto.
Krok 1 - Maślane oczy foto
2
Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni.
1. Z ciasta uformować wałek i odcinać krążki;
2. Odrywać po kawałku z kuli ciasta, wyrabiać kulki i "rozpłaszczać" je ręką na blasze.
Na każdym kłaść łyżeczkę dżemu.
Krok 2 - Maślane oczy foto
3
Piec ok. 20 min na środkowej półce. Ostudzone polać sosem czekoladowym.
Krok 3 - Maślane oczy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 02.12.2013 20:37
Pyszne ciasteczka :)
Patriszja
Patriszja 18.11.2013 09:17
apetyczne :)
Jusiaa 17.11.2013 17:24
Proste i na pewno smaczne :)
aginaa 17.11.2013 16:37
musza byc pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak