Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak z kiszonej kapusty na białej kiełbasie.

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 50 dag
kiełbasa biała surowa 2 szt
boczek wędzony 10 dag
cebula 1 szt
kminek Prymat 0,5 łyżeczki
bulion drobiowy 1 litr
olej
pieprz
borowiki 3 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
Ziele angielskie całe Prymat 5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak z kiszonej kapusty na białej kiełbasie.

Kiełbasę ugotować w bulionie, wyjąć. Do bulionu włożyć pokrojoną kapustę, grzyby suszone i gotować. Dodać ziele angielskie, kminek i liść laurowy. Cebulę i boczek wędzony pokroić w kosteczkę, przesmażyć na oleju i dodać do kapusty. Pod koniec gotowania dodać pokrojoną w pół plasterki białą kiełbasę, doprawić świeżo zmielonym pieprzem. Myślę, że sól nie będzie potrzebna, ew. posolić. Czas gotowania około 1 godziny. Jeżeli ktoś lubi, można dodać 20 minut przed końcem gotowania, ziemniaki pokrojone w kostkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wiejska-chatka 21.11.2013 08:46
kapuśniaczek coś wspaniałego - na białej kiełbasie jeszcze nie próbowałem, ale na pewno spróbuję.
Małgorzata106 17.11.2013 10:02
pyszne danie
Konczi 17.11.2013 09:13
uwielbiam takie zupy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak