Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierś z kurczaka w marynacie musztardowej z ratatouille

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 300g
czosnek 2 ząbki
bakłażan ok.200g
cukinia ok.200g
marchew 1
Zioła prowansalskie suszone Prymat
jajko 1
Bułka tarta klasyczna Prymat
musztarda bawarska 2 łyżki
Musztarda sarepska Prymat 1 łyżka
Musztarda francuska Prymat 1 łyżka
sól
pieprz
papryka zielona wedle uznania
papryka żółta wedle uznania
papryka czerwona wedle uznania

Przepis i sposób przygotowania na: pierś z kurczaka w marynacie musztardowej z ratatouille

W oryginalnej wersji ratatouille dodaję się pomidory, niestety mój gość nie
je pomidorów, więc z nich zrezygnowałam i dodałam zastępczo marchewkę.

* Pierś z kurczaka rozbić na równe płaty. Do miski włożyć piersi z kurczaka, dodać wszystkie musztardy, sól oraz pieprz.
* Zamarynować (ja marynowałam ok. 3h)
* Marchew oraz czosnek pokroić w kosteczkę, a cebulę w piórka. Na rozgrzaną oliwę wrzucić marchew, cebulę oraz czosnek, chwilę podsmażyć. Następnie dodać pokrojone w kostkę warzywa: bakłażan, cukinię, papryki. Smażyć aż warzywa będą miękkie. Przyprawić solą, pieprzem oraz ziołami prowansalskimi.
* Pierś z kurczaka smażymy w bardzo tradycyjny sposób:
Maczamy w jajku, następnie w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaDD 16.01.2014 14:34
super danie
Megg 15.11.2013 21:05
super smaczne mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak