Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta porowa z jajkami i grzybkami marynowanymi

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

por 1 sztuka
jajko 4 sztuki
grzybki marynowane 10 sztuki
majonez 4 łyżki
sól
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta porowa z jajkami i grzybkami marynowanymi

Jajka wkładamy do garnka zalewamy zimną wodą, aż do zakrycia. Gotujemy 12 minut. Następnie wylewamy wrzątek, a ugotowane jajka zalewamy zimną wodą. Wystudzone jajka obieramy ze skorupek i drobno siekamy.

Pora drobno siekamy bądź pomagamy sobie rozdrabniaczem. Grzybki odsączamy od zalewy i powtarzamy te same czynności jak w przypadku pora. Tak przygotowane jajka, por i grzybki mieszamy razem z majonezem. Doprawiamy solą i pieprzem.

Po przygotowaniu pasta od razu nadaje się do spożycia. Przechowujemy w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 10.03.2014 12:02
na pewno pyszna
adelajda 13.12.2013 12:28
pasty bardzo lubię :)
Alex_M 24.11.2013 10:16
bardzo lubię :)
Babciagramolka 23.11.2013 17:09
Lubię wszelkiego rodzaju pasty jajeczne
Anna133 23.11.2013 16:13
ciekawe połączenie smaków
Konczi 23.11.2013 14:41
bardzo fajna pasta
malaczarna23 23.11.2013 14:38
uwielbiam takie pasty:)
Olga_SK 23.11.2013 14:26
Śniadaniowa pyszota :D
Megg 23.11.2013 14:19
przepyszna pasta do pieczywa
patryska76 23.11.2013 13:29
Palce lizać ;-)
Noruas 23.11.2013 13:29
o! porowa! super!
w mojej kuchni 23.11.2013 13:16
taka pasta jest dobra
Joannasz3190 23.11.2013 12:59
Lubię takie pasty :)
bogusia19 23.11.2013 12:31
świetne, świetne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak