Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowane tuńczykiem z papryką

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 10 szt
sól do smaku
majonez do smaku
papryka marynowana do smaku
tuńczyk w sosie własnym 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane tuńczykiem z papryką

Kroki postępowania

1
Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy, przekrawamy na pół, wyjmujemy żółtko, a białko obsypujemy odrobiną soli i pieprzu ziołowego.
Krok 1 - Jajka faszerowane tuńczykiem z papryką foto
2
Tuńczyka w sosie własnym odsączamy z zalewy i dodajemy do wydrążonych żółtek. Dodajemy do smaku majonez i pieprz ziołowy.
Krok 2 - Jajka faszerowane tuńczykiem z papryką foto
3
Dodajemy marynowaną i drobno posiekaną paprykę.
Krok 3 - Jajka faszerowane tuńczykiem z papryką foto
4
Wszystko dokładnie mieszamy i po chwili sprawdzamy czy nie trzeba doprawić.
Krok 4 - Jajka faszerowane tuńczykiem z papryką foto
5
przekładamy pastę do białek i odstawiamy do schłodzenia na kilkanaście minut.
Krok 5 - Jajka faszerowane tuńczykiem z papryką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 25.12.2013 10:23
uwielbiam takie
Alex_M 28.11.2013 16:31
fajne jajka !
Katarzyna59 27.11.2013 09:24
apetyczne jajka
Megg 23.11.2013 14:21
uwielbiam faszerowane jajka, pycha
Noruas 23.11.2013 13:28
fajnie połączenie, u mnie tuńczyka jeszcze nie było
w mojej kuchni 23.11.2013 13:16
moje smaki w jajkach
bogusia19 23.11.2013 12:43
bardzo lubię
dodi 23.11.2013 12:20
ale dzisiaj dużo przepisów dodajesz. Wszystkie świetne!
6zer
6zer 23.11.2013 11:22
smaczne jajeczka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak