Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto mocno czekoladowe
Gotowe ciasto wyciągnąć z piekarnika i poczekać aż ostygnie. Następnei przeciąć na pół.
Zrobić poncz. Wymieszać ciepłą wodę z cukrem dodając rum i sok z cytryny. Obydwie połówki w miejscu przecięcia (od środka) nakropić dość obficie ponczem.
60g gorzkiej czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej dodając 3 łyżki mleka i łyżkę masła. Posmarować jedną połówkę i przykryć drugą.
Mascarpone zmiksować z roztopioną w kąpieli wodnej czekoladą mleczną, cukrem waniliowym i sokiem z cytryny. Wyłożyć na wierzch ciasta.
140g gorzkiej czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej i wylać na wierzch ciasta na mascarpone.
Z mlecznej czekolady zrobić ruloniki wg przepisu http://www.doradcasmaku.pl/przepis/301706/temperowana-czekolada.html