Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka kapuściana z boczkiem

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta włoska 1/4 szt
ocet jabłkowy 1 łyżka
cukier 1,5 łyżeczki
rodzynki 2 łyżki
żurawina 2 łyżki
natka pietruszki 1/2 pęczka
wędzony boczek 100 g
sól, pieprz do smaku
sok jabłkowy 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka kapuściana z boczkiem

Kapustę umyć i drobno poszatkować. Ocet zagotować z cukrem oraz odrobiną soli i pieprzu. Mieszanką zalać rodzynki oraz żurawinę. Odstawić na 5 minut. Natkę posiekać, wraz z rodzynkami dodać do kapusty. Skropić sokiem z jabłek. Boczek pokroić w cienkie paseczki, zrumienić. Posypać nim surówkę. Doprawić do smaku. Odstawić na 2 godziny, by kapusta nieco zmiękła i przeszła smakiem dodatków.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 20.11.2013 23:31
prezentuje sie wspaniale ...
aisoglam 20.11.2013 22:35
Smacznie i pożywnie :)
Edith85 20.11.2013 18:54
Super przepis :)
Jadwiga/Jaga85 20.11.2013 18:04
Super smaki!!
mikrusiak 20.11.2013 17:23
pychota... mniam mniam...;)
agnieszka214 20.11.2013 16:22
lubie takie połacznia
sanielcia 20.11.2013 16:20
świetnie się prezentuje :)
Joannasz3190 20.11.2013 15:45
Chętnie bym spróbowała :)
Adamorek 20.11.2013 14:41
lubię takie połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak