Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowane wędzona rybą

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

majonez 1 łyżeczka
sól 1 szczypta do smaku
pieprz mielony 1 szczypta do smaku
szczypiorek usiekany 2 łyżki
makrela wędzona 2 łyżki
jajko ugotowane na twardo 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane wędzona rybą

Odmiana w podawaniu jajek na twardo z majonezem.
Jajka przekroić na pół .Wyjąć żółtka , pokruszyć i zmieszać z rozdrobnioną rybą , majonezem, szczypiorem. Doprawić solą i pieprzem. Podzielić masę na 4 części , zrobić 4 kulki i włożyć je w miejsce po żółtkach .Układać na posypanym szczypiorkiem półmiseczku .Dekorować kawałkami wędzonej ryby i paseczkami pomidora lub papryki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak