Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Boczniaki a'la schabowy z własnej plantacji

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczniaki
jajko 2 szt
mąka
purée ziemniaczane
surówka

Przepis i sposób przygotowania na: Boczniaki a'la schabowy z własnej plantacji

Kroki postępowania

1
Wyhodować własne boczniaki:P Lub kupić tackę w sklepie (chyba 250g)
Krok 1 - Boczniaki a'la schabowy z własnej plantacji foto
2
Oczyszczone, umyte posolone i popieprzone kapelusze boczniaków obtoczyć najpierw w mące, następnie w rozbełtanym jajku a na koniec w bułce tartej.
Krok 2 - Boczniaki a'la schabowy z własnej plantacji foto
3
Smażyć na oleju do uzyskania pięknego złotego koloru.
Podawać z puree ziemniaczanym z ulubioną surówką.
Krok 3 - Boczniaki a'la schabowy z własnej plantacji foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

WILKOR 01.02.2014 17:45
Wygląda smakowicie, jutro sobie zrobię :)
olkaaa 19.11.2013 11:58
bardzo lubię boczniaki
MarchiochaKucharzy 19.11.2013 08:02
Zapraszam również na inny przepis: flaki z boczniaków:D naprawdę wychodzą pyszne !!
ao_12 18.11.2013 21:29
lubie boczniaki w takim wydaniu:)
Ania321 18.11.2013 14:32
ale bym sobie zjadła :)
Barbara/zuza22_85 18.11.2013 14:28
smaczny obiad
MarchiochaKucharzy 18.11.2013 14:25
nic nie trzeba robić, same rosną :D
Ankha 18.11.2013 14:24
O matulu, podziwiam i też trochę zazdroszczę :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak