Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruche ciasteczka z M&M

3.0
(18)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 260 g
masło 130 g
cukier puder 130 g
wanilia
jajko 2 szt
M&M-sy 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Kruche ciasteczka z M&M

Mąke, cukier, wanilie, masło posiekać szybko nożem. Następnie dodać jajka i delikatnie wyrobić ciasto.
Ciasto owinąć folią spożywczą i schłodzić w lodówce przez 15 minut.
Schłodzone ciasto rozwałkować na grubość około 3-4 mm, podsypując delikatnie mąką. Wykrawać okrągłe lub inne kształty ciastek i układać na papierze do pieczenia, zachowując nieduże odstępy. Na wierzch każdego ciasteczka, lekko przyciskając układać kolorowe draże.
Piec w temperaturze 180ºC przez około 12-15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela28 07.04.2015 12:52
kolejny super przepis; fajny pomysł na trochę inne ciasteczka:)
Klausia 23.04.2014 22:03
;) świetnie wyglądają
marcia7 09.04.2014 20:06
ale kolorowe
markiza 28.01.2014 17:03
chyba wypróbuję ten przepis ze swoimi dzieciakami:)
natalia.doradca 07.01.2014 18:44
Fajne ciacha :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak