Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gotowana wieprzowina w sosie pieczarkowo-koperkowym

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczarki 10 dag
masło 2 łyżki
słodka śmietanka 1 szklanka
koperek usiekany 3 łyżki
sól 1 szczypta do smaku
pieprz mielony 1 szczypta do smaku
Przyprawa do zup i potraw Kucharek 1 do smaku
wieprzowina 20 (chuda, gotowana)

Przepis i sposób przygotowania na: Gotowana wieprzowina w sosie pieczarkowo-koperkowym

Kroki postępowania

1
Mięso wyjęte z zupy oczyścić z błonek i przekroić na 2 porcje.
Krok 1 - Gotowana wieprzowina w sosie pieczarkowo-koperkowym foto
2
Pokroić drobno oczyszczone pieczarki ( odłożyć 6 do dekoracji). Rozgrzać na patelni masło .Smażyć na rumiano pokrojone i całe pieczarki .
Krok 2 - Gotowana wieprzowina w sosie pieczarkowo-koperkowym foto
3
Dorzucić pokrojony koperek. Zalać śmietanką .
Krok 3 - Gotowana wieprzowina w sosie pieczarkowo-koperkowym foto
4
Włożyć mięso . Dusić na bardzo małym gazie 5 minut- tak by mięso się podgrzało. Doprawić do smaku solą , pieprzem i maggi.
Podawać z ziemniakami puree.
* To jest ilość na 2 nieduże porcje.
Krok 4 - Gotowana wieprzowina w sosie pieczarkowo-koperkowym foto
5
Często mam tego typu obiadki . Gotuję zupę na jakimś mięsie, a potem robię je da drugie danie w sosie. Ponieważ nie lubię zup na kościach- z reguły kupuję czyste mięso na zupę ( no za wyjątkiem mięs w których kość jest niejako w środku - żeberka, kurczak itp.).I tak było tym razem - ugotowałam wczoraj kapuśniak ,a dziś mam z mięska z zupy drugie danie.
Krok 5 - Gotowana wieprzowina w sosie pieczarkowo-koperkowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marianp20 06.11.2013 20:13
smaczne danie
2milutka 06.11.2013 20:02
ale pysznosci!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak