Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięso drobiowe w sosie

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka z kurczaka 3-4 szt
skrzydełka z kurczaka 3-4 szt
papryka 1 szt
pieczarki 12-15 szt
cebula 1 szt
ketchup ok1 szkl
masło 2 łyżki
sól
pieprz
ulubione zioła
przyprawa kuchenna
koncentrat pomidorowy

Przepis i sposób przygotowania na: Mięso drobiowe w sosie

Mięso umyć, zalać wodą, doprawić przyprawą kuchenną, postawić do gotowania.

Paprykę umyć, pokroić w średnią kostkę.
Pieczarki umyć, pokroić. Cebulę drobno posiekać.
Cebulę i pieczarki przesmażyć na rozgrzanym maśle, dodać przygotowaną paprykę.

Podlać wywarem z gotującego się mięsa, dodać ketchup, koncentrat. Chwilę dusić. Dodać obrane z kości mięso.
Przyprawić do smaku. Dusić ok. 15 min.

Podawać z ryżem, makaronem albo pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 12.11.2013 18:44
super mięsko:-)
ssylwiaa 06.11.2013 16:18
zachęca wyglądem ;)
Barbara777 06.11.2013 16:15
super danie, ładnie wygląda
Marta1986 06.11.2013 16:00
alez pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak