Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet zawijany boczkiem z pieczarkami

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 1 szt
boczek 4 plastry
śmietana 30% 250 ml
pieczarki 8 szt
śliwki suszone 10 szt
pieprz
sól
papryka mielona 1 szczypta
Czosnek suszony Prymat
olej do smażenia 5 łyżek
ziemniaki 0,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Filet zawijany boczkiem z pieczarkami

Filet cały podwójny kroimy na 4 części. Każdy przyprawiamy solą, pieprzem, papryką i czosnkiem. Każdy kawałek mięsa zawijamy boczkiem. Smażymy na oleju z każdej strony. Jeśli jest za dużo tłuszczu, wylewamy go.

Następnie dodajemy pokrojone, obrane pieczarki, połowę śliwek i zalewamy śmietaną.

Dusimy około 20 minut pod przykryciem.
Podajemy z ziemniakami pieczonymi.

Dekorujemy śliwkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zdzisław 13.11.2013 17:52
dla mnie smacznie przygotowane danie
Marta1986 13.11.2013 15:03
ciekawy przepis
iwi 13.11.2013 14:55
Pyszne mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak