Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grochowa z makaronem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

porcje rosołowe 0,5 kg
woda 3 l
kiełbasa cienka pokrojona w kostkę 100 g
makaron świderki 250 g
sól
majeranek
pieprz
włoszczyzna 1 (tarta)
groch 500 łuskany

Przepis i sposób przygotowania na: Grochowa z makaronem

Do garnka wlać wodę, zagotować, dodać porcje rosołową i włoszczyznę, gotować do miękkości, w trakcie gotowania dodać groch i przyprawy, gotować.
Gdy już groch będzie rozklejony, wsypać do zupy makaron, gotować doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 27.02.2011 22:32
Dobra zupa, ale z makaronem jej nie jadłam jeszcze.
agata1722
agata1722 20.08.2010 11:45
niespotykane połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak