Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cannelloni z mięsem mielonym

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 500 gram
pomidory w puszce 2 sztuki
groszek konserwowy 1 sztuka
cebula 2 sztuki
czosnek 3 ząbki
masło 50 gram
mleko 2 1/2 szklanka
mąka 3 łyżki
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku
cannelloni 250 gram
żółty ser starty 200 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Cannelloni z mięsem mielonym

1. Obieramy i kroimy czosnek i cebulę, podsmażamy je na oleju, po chwili dodajemy mięso. Następnie dodajemy pomidory. Całość przyprawić solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Na koniec wsypujemy osączony groszek.

2.Farsz (po wystudzeniu) nakładamy łyżeczką, upychając delikatnie nadzienie w rurkach, po czym układamy je w formie żaroodpornej wysmarowanej oliwą.

3. Z masła, mleka i mąki robimy beszamel, którym polewamy rurki. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 C na 20 min.

4.Po tym czasie posypujemy startym żółtym serem i zapiekamy kolejne 15-20 min.

Po więcej przepisów, nie tylko kulinarnych, zapraszam na http://gotujzkodeksem.wordpress.com/

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 07.01.2014 16:26
ja już takie robiłam
karolina1869 30.12.2013 09:24
bardzo bardzo dobre
babajaga1969 11.11.2013 15:14
pyszne, lubię ten makaron
Marta11 11.11.2013 14:10
lubie taki makaronik
Jadwiga/Jaga85 11.11.2013 13:49
Pyszny obiadek
Konczi 11.11.2013 13:01
lubię takie dania
iwi 11.11.2013 12:54
Świetny przepis
kriko 11.11.2013 12:48
pysznie wyglada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak