Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Miruna z cebulką w cieście francuskim

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

miruna filet-duży 1 sztuka
cebula czerwona 1 sztuka
ciasto francuskie 1 opakowanie
ser żółty 5 dkg
Sól czosnkowa jodowana Prymat
papryka mielona
koperek świeży lub pietruszka

Przepis i sposób przygotowania na: Miruna z cebulką w cieście francuskim

Rozmrożone ciasto przekroić na dwie części.
Rybę umyć, osuszyć na ręczniku kuchennym, przekroić na dwie części, oprószyć solą, pieprzem odstawić na 30 minut.
Obraną cebulę pokroić w piórka, sparzyć gorącą wodą na sitku.
Rybę opiec na oliwie, osączyć z tłuszczu na ręczniku papierowym.
Na każdym kawałku ciast ułożyć kawałek ryby, nałożyć cebulę i pokrojony ser, doprawić solą , pieprzem.
Boki ciasta ponacinać na paski 1,50 cm, składając paski na kształt warkocza na środku przygnieść.
Piec w temperaturze 190 stopni około 25 minut termoobieg.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malinka 11.03.2014 20:44
Wygląda bardzo apetycznie!
Dorian 28.02.2014 21:03
pyszna ryba
RenataZ-et 22.02.2014 20:52
wygląda bardzo apetycznie
w mojej kuchni 08.02.2014 01:19
pyszności z rybki zrobione
Wafelek2601 21.12.2013 06:24
smaczna rybka
Adam/ZUB3R 03.11.2013 21:00
smaczna ryba
Katarzyna59 03.11.2013 09:46
bardzo smaczne
fotoviderek 02.11.2013 15:56
Takie dania uwielbiam :)
Alex_M 02.11.2013 14:56
fajne danie :)
mysza75 02.11.2013 12:31
ale fajnie podana rybka :-)
olkaaa 02.11.2013 10:55
chętnie spróbuję
pajbek 02.11.2013 09:52
Pyszne jedzonko :-)
ben-ka 02.11.2013 09:16
Lubię mirunę,to smaczna ryba,a jeszcze tak przyrządzona! pychota.
Łucja 02.11.2013 07:46
świetne danie :) zjadłabym!
Wacław 01.11.2013 21:09
świetny pomysł na rybkę,przepis na "5"
Sroczka 01.11.2013 21:03
Z chęcią zjadłabym porcyjkę.
Marta11 01.11.2013 19:51
pyszne jedzonko
gosia56 01.11.2013 19:05
Napewno pyszna rybka
iwi 01.11.2013 18:50
Swietny przepis
lena57 01.11.2013 18:46
ciekawy pomysł na mirunę :)
quatro 01.11.2013 18:16
Bardzo fajna rybka.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak