Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone pikantne szaszłyki z bobem

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 250 g
ząbek czosnku 2
papryka czerwona 1 małą
jajko 1
ogórek kiszony 1 średni
sól
pieprz
Bułka tarta klasyczna Prymat
tłuszcz do smażenia
bób 200 g
ser gouda 50 g
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone pikantne szaszłyki z bobem

Mięso mieszamy z 2 łyżkami bułki tartej, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, 1 jajkiem. Paprykę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na patelni, aż trochę zmięknie. Ogórek i ser ścieramy na tarce o dużych oczkach. Dodajemy wszystko do mięsa, doprawiamy solą, pieprzem i ostrą papryką. Porcją masy obklejamy długą wykałaczkę, formując podłużny kotlecik. Obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym tłuszczu.
Bób gotujemy w lekko osolonej wodzie do miękkości. Odcedzamy i nabijamy na wykałaczki. Podajemy razem z szaszłykami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania84 01.11.2013 21:20
bób można polać zrumienionym masełkiem i oprószyć bułką tartą też fajnie smakuje
Noruas 01.11.2013 12:51
idealne na imprezkę!
marcia7 01.11.2013 12:41
intrygujące połączenie, do tej pory łączyłam bób tylko z bockiem
treonina 01.11.2013 12:29
oryginalny pomysł :-) pierwszy raz takie widzę
Krzysztof15 01.11.2013 12:27
ciekawy przepis
Sylwia26 01.11.2013 12:17
apetycznie wygląda :)
iwi 01.11.2013 12:10
Fajny pomysł
Ania84 01.11.2013 12:01
zwykły bób nabity na patyki do szaszłyków :)inaczej podany:)
aniagdz 01.11.2013 11:50
ale to dobrze wygląda!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak