Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z grzybów na zimę - przetwory

3.0
(17)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

grzyby leśne 2 kg
cebula biała 1 kg
ocet 3/4 szklanki
olej 1 szklanka
cukier 5 łyżek
sól 1 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat 5 szt
pieprz ziarnisty kilka szt
koncentrat pomidorowy 2-3 łyżki
Ziele angielskie całe Prymat 10 ziaren

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z grzybów na zimę - przetwory

Rozgrzać w rondlu 2 łyżki oleju. Wrzucić pokrojoną cebulę i udusić do miękkości. Dodać grzyby pokrojone w paski i dusić około 15-20 minut. Następnie dodać ocet, przyprawy, koncentrat pomidorowy i dusić całość około 3 minuty. Wyłożyć do słoików i pasteryzować 20 minut.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 14.01.2014 13:17
Co za pyszności :)
migotka28 30.11.2013 22:56
robie podobną bardzo dobra
Alex_M 15.11.2013 10:57
super sałatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak