Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa w sosie pomidorowym do słoika

5.0
(64)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasolka szparagowa 3 kilogramy
cebula 600 gramów
marchew 600 gramów
ketchup 12 łyżek
koncentrat pomidorowy 270 gramów
olej 1,5 szklanki
Liść laurowy suszony Prymat 3 sztuki
Ziele angielskie całe Prymat 3 sztuki
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 10 ziaren
cukier 9 łyżek
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 3 łyżki
ocet 8 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa w sosie pomidorowym do słoika

Fasolkę myjemy, kroimy na mniejsze części i gotujemy.

Marchew trzemy na grubej tarce, a cebule kroimy w piórka.

Marchew i cebulę dusimy na oleju, gdy zmiękną dodajemy sól, cukier, ocet, ketchup, koncentrat, ziele angielskie, liść laurowy i pieprz. Dusimy około 15 minut i dodajemy fasolkę.

Wkładamy do słoików, mocno zakręcamy i pasteryzujemy około 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bogusia19 28.10.2013 14:26
lubię fasolke !!
dodi 28.10.2013 14:12
pyszności, mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak