Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kotlety schabowe marynowane w śmietanie

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab 4 plastry
śmietana 4 łyżeczki
olej do smażenia
jajko 2 sztuki
sól do smaku
pieprz do smaku
Czosnek suszony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: kotlety schabowe marynowane w śmietanie

Kotlety rozbijamy, nacieramy przyprawami, następnie każdy smarujemy z każdej strony śmietaną. Tak przygotowane kotlety zostawiamy na 1-2 godziny w lodówce.

Jajka rozbijamy, doprawiamy wg upodobań.

Kotlety obtaczamy w jajku i bułce i smażymy z obu stron na złoto.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joannasz3190 28.10.2013 13:34
Ciekawe rozwiązanie
aniagdz 28.10.2013 13:02
nigdy tak nie robiłam, co daje nam śmietana??
Ewa104 28.10.2013 12:18
Czy te kotlety po usmażeniu są wilgotniejsze?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak