Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięso w sosie winnym i owocami

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka bez kości 2 kg
cebula biała 3 szt
papryka 1 szt
bulion drobiowy 2 szkl
wino czerwone wytrawne 1 szkl
olej do smażenia
sól
pieprz
morele suszone
żurawina

Przepis i sposób przygotowania na: Mięso w sosie winnym i owocami

Kroki postępowania

1
Mięso natrzec przyprawami- sol, pieprz i odstawic na 1 godzine do lodówki.
Następnie olej lekko podgrzać i obsmażyć mięso ze wszystkich stron, aby zamknąć ''pory''.
Krok 1 - Mięso w sosie winnym i owocami foto
2
Cebulę pokroić w kostkę i dodać do mięsa i smażyć aż się cebula zarumieni.
Krok 2 - Mięso w sosie winnym i owocami foto
3
Następnie wlać bulion, pogotowac chwilke. Wlać wino i gotowac dłuższą chwile ok 40 min.
Krok 3 - Mięso w sosie winnym i owocami foto
4
Dodac pokrojone drobno suszone morele i żurawinę. Na samym końcu dodać pokrojoną w kostkę paprykę. Gotować 1-2 godziny az wino odparuje a papryka bedzie miekka i powstanie nam sos.
Krok 4 - Mięso w sosie winnym i owocami foto
5
podawać z brokułem lub jak na zdjęciu z parowańcem ( polecam ta wersje) :) Mięsko jest przepyszne. Smacznego.:)
Krok 5 - Mięso w sosie winnym i owocami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

artur1304 03.01.2014 14:15
zajesmaczny przepis
aniagdz 04.11.2013 18:01
ciekawy pomysł;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak