Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone z mortadeli

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mortadela 30 dag
jaja 2
cebula 2
kajzerka 2
ząbki czosnku 3
ser żółty 5 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól
pieprz
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z mortadeli

Mortadelę, ser i cebulę ścieramy na tarce o dużych oczkach lub mielimy w maszynce. (Cebulkę można drobniutko posiekać). Kajzerki kroimy, moczymy w letniej wodzie lub mleku, odciskamy i dodajemy do mortadeli. Wbijamy o masy 2 jaja i doprawiamy solą i pieprzem. Formujemy małe, spłaszczone kotleciki i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na tłuszczu na złoto. Dowolnie dekorujemy i podajemy z ziemniakami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

msmariusz 02.12.2013 11:55
mielone smaczne , a przybranie znakomite
mela25 27.11.2013 20:45
fajny pomysł
foczka-ks 04.11.2013 21:54
ładna lala
Cranberry 04.11.2013 15:04
fajny pomysł dla dzieci
bogusia19 04.11.2013 14:47
smakowicie wyglada
lena57 04.11.2013 14:15
moje dzieci nie lubią mielonych może się wreszcie przełamią
Joannasz3190 04.11.2013 14:12
Takich jeszcze nie jadłam
dodi 04.11.2013 13:47
świetny pomysł
Adamorek 04.11.2013 13:40
ciekawa wersja
mic 04.11.2013 13:33
hehe fajnie wyglada ten talerz;p

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak