Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekoladowy dżem z jeżyn

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jeżyny 1 szklanka
cukier 1 szklanka
kakao 2 łyżki
gin 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowy dżem z jeżyn

Kroki postępowania

1
Oczyszczone jeżyny wrzucić do garnka i dosypać cukier .Mieszając rozgotować aż sok puszczą
Krok 1 - Czekoladowy dżem z jeżyn foto
2
Gotować mieszając , aż zgęstnieje .Dodać kakao i rum . Wymieszać tak by miało konsystencję dobrej konfitury .
Trzymać ostudzoną w zamykanym pojemniczku w lodówce .
Taką na zapas gorącą przekładać do wyparzonych - suchych słoików , zakręcić i pasteryzować 10 minut .
Krok 2 - Czekoladowy dżem z jeżyn foto
3
Domowa wariacja na temat owocowej nutelli
Krok 3 - Czekoladowy dżem z jeżyn foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak