Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka w occie

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka 1 kg
woda 1 l
ocet 1/2 szklanki
ziele angielskie 10 szt
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
olej 1 łyżka
sól 1,5 łyżki
cukier 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka w occie

Kroki postępowania

1
Paprykę myjemy i kroimy w kosteczę bądź paseczki.
Krok 1 - Papryka w occie foto
2
Do wyparzonych słoików wkładamy pokrojoną paprykę.
Krok 2 - Papryka w occie foto
3
Do garnka wlewamy wodę, ocet. Wrzucamy ziele angielskie, i liście laurowe. Dodajemy sól i cukier oraz na koniec gotowania olej.
Krok 3 - Papryka w occie foto
4
Paprykę zalewamy ciepłą zalewą, zakręcamy i pasteryzujemy do zagotowania wody- 2-3 min.
Krok 4 - Papryka w occie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 24.07.2014 17:06
prezentują się świetnie
Klausia 25.05.2014 21:38
w occie jeszcze nie jadłam :)
Michał2 03.11.2013 19:45
smaczna papryka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak