Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka mięsno-makaronowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron 30 dag
mięso mielone 30 dag
papryka czerwona 2 szt
cebula 1 szt
ser żółty 20 szt
olej do smażenia
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka mięsno-makaronowa

Makaron gotujemy na pół miękko w osolonej wodzie.Cebulę obieramy i smażymy na oleju z mięsem mielonym. Pod koniec smażenia dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę i doprawiamy solą i pieprzem. Na spód kładziemy makaron, następnie mięsną potrawkę, potem znowu warstwę makaronu i potrawkę. Na wierzch posypujemy startym serem żółtym i zapiekamy 15 min. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EWI 31.12.2013 10:01
wygląda pysznie
Andysz 04.11.2013 19:04
pyszności! ;)
Michał2 03.11.2013 11:08
smaczne danie
Betka 03.11.2013 10:05
świetnie się prezentuje;)
Agata3 02.11.2013 21:41
Świetna zapiekanka :)
Megg 02.11.2013 21:25
bardzo lubię takie zapiekanki, pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak