Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone żeberka w sosie własnym

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 1 kg
mąka 1 łyżeczka
śmietana 12% 1 łyżka
Przyprawa do żeberek z miodem Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone żeberka w sosie własnym

Kroki postępowania

1
Mięso pokroić na kawałki. Posypać przyprawą do żeberek i odstawić na pół godziny.
Krok 1 - Pieczone żeberka w sosie własnym foto
2
Włożyć żeberka do rękawa do pieczenia, ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec przez ok. 1 godzinę w temperaturze 180 stopni.
Krok 2 - Pieczone żeberka w sosie własnym foto
3
Po upieczeniu przelać do rondelka sos, który wytopił się podczas pieczenia. W niewielkiej ilości zimnej wody dokładnie rozmieszać mąkę i dodać do sosu. Doprawić śmietaną.
Krok 3 - Pieczone żeberka w sosie własnym foto
4
Smacznego :)
Krok 4 - Pieczone żeberka w sosie własnym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Konczi 22.10.2013 11:30
wyglądają bardzo smacznie, apetyczny obiadek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak