Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

fasolka szparagowa z bulką tart ą do obiadu

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szparagowa zielona 1/2 kg
woda
sól do smaku
oliwa do smażenia
Bułka tarta klasyczna Prymat 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: fasolka szparagowa z bulką tart ą do obiadu

Końcówki fasolki odcinamy, a pozostałą część kroimy na mniejsze kawałki. Gowtujemy w wodzie z dodatkiem soli,aż zmięknie.
Odcedzamy.
Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i wrzucamy bułkę tartą.,czekamy aż się lekko zrumieni i wkładamy do niej fasolkę.
Fasolkę należy dokładnie przemieszać i lekko razem podsmażyć.
Gotowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak