Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzyby duszone do słoików

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

grzyby leśne 3 kg
masło 1 kostka
sól 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Grzyby duszone do słoików

Grzyby dokładnie oczyścić,umyć i pokroić na plastry. Na patelnię dać masło, roztopić. Do podgrzanego masła wsypać pokrojone grzybki i smażyć aż do odparowania sosu ok. 25 minut. Pod koniec duszenia grzyby posolić i wymieszać, następnie nakładać do słoików, zamknąć szczelnie i zostawić do pasteryzowania. Ja pasteryzuję na następny dzień po zamknięciu 1 godzinę i jeszcze raz na następny dzień należy powtórzyć pasteryzowanie ok. 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 07.03.2014 06:31
bardzo lubię
Aannkaa82 06.02.2014 08:13
Koniecznie muszę zrobić takie grzybki.
IwonaKa 13.11.2013 09:54
pycha,robię tak samo na zimę
pestka 04.11.2013 07:38
to bardzo smaczne grzybki
Motorek 24.10.2013 12:51
pyszne grzybki
gosia56 20.10.2013 11:29
super grzybki
Grazyna0211 19.10.2013 11:41
świetny pomysł
marinia 18.10.2013 22:55
pychotka...
Gracer 18.10.2013 20:57
moja mama takie robiła były rewelacyjne
Kasnaj 18.10.2013 20:51
musza być smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak