Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi pieczone z kapustą

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kiszonej kapusty 20 dag
cebuli 2 sztuki
soli 1 szczypta
pieprzu 1 szczypta
olej do smażenia
Ciasto:
mąki 2 szklanki
masła 10 dag
soli 1 szczypta
drożdży 2 dag
mleko 0,5 szklanki
cukru 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi pieczone z kapustą

Kroki postępowania

1
Kapustę kiszoną opłukać i odcisnąć. Cebule obrać ,umyć i pokroić w kosteczkę. Zasmażyć na oleju dodając kapustę kiszoną. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Farsz ostudzić.
Krok 1 - Pierogi pieczone z kapustą foto
2
Mleko podgrzać, wsypać drożdze i cukier. Pozostawić rozczyn do wyrośnięcia. Do miski wsypać mąkę, szczyptę soli oraz dodać masło. Następnie wlać rozczyn. Wszystko dokładnie zagnieść. W razie potrzeby dosypać mąkę.
Krok 2 - Pierogi pieczone z kapustą foto
3
Ciasto rozwałkować i wykrawać krążki. Układać na środek farsz i zlepiać pierogi. Układać na blaszce i piec ok 15-20 minut.
Krok 3 - Pierogi pieczone z kapustą foto
4
Upieczone pierogi ostudzić.Dobry dodatek np.do czerwonego barszczu.Do farszu można dodac pieczarki.
Krok 4 - Pierogi pieczone z kapustą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kejti 01.03.2014 23:53
Lubię takie :-)
natalia.doradca 18.12.2013 11:23
Smaczne :)
Stenka 27.10.2013 19:26
smaczne takie pierożki
Ewa104 27.10.2013 19:15
Lubię i piekę takie pierożki z różnymi nadzieniami i są przepyszne.
Mysiunia 27.10.2013 18:12
bardzo smaczne :)
msmors 27.10.2013 17:28
takich pysznych pierogów jeszcze nie jadłam
Paolcia 27.10.2013 16:23
smacznie wygląda :)
Renata9 27.10.2013 16:03
Pyszne te pierogi

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak