Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gęsty barszcz czerwony

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki 3 szt
skrzydełka 2 szt
marchew 1 szt
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
ziele angielskie 2 szt
śmietana 1 łyżka
mąka 2,5 łyżki
sól
pieprz
Kucharek przyprawa do potraw
jajko ugotowane na twardo 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Gęsty barszcz czerwony

Kroki postępowania

1
W garnku gotujemy skrzydełka, dodajemy liście laurowe, ziela angielskie, sól i Kucharka.
Po 40 minutach dodajemy obrane i pokrojone w ósemki buraczki oraz pokrojoną w kostkę marchewkę.
Gotujemy barszcz jeszcze przez 15 minut.
Krok 1 - Gęsty barszcz czerwony foto
2
W kubku rozprowadzamy z wodą śmietanę i mąkę, tak aby nie było grudek. Zagęszczamy nią barszcz energicznie mieszając.
Krok 2 - Gęsty barszcz czerwony foto
3
Doprawiamy do smaku pieprzem.
Barszcz gotujemy jeszcze 5 minut, co chwile mieszając.
Krok 3 - Gęsty barszcz czerwony foto
4
Ugotowane na twardo jajka kroimy w ćwiartki i układamy na talerzach, zalewamy gorącym barszczem.
Krok 4 - Gęsty barszcz czerwony foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zdzisław 27.10.2013 15:03
bardzo smaczne danie
aniagdz 27.10.2013 09:45
barszczyk :D i ziemniaczki do tego:D
dwa pokoje z kuchnią 27.10.2013 08:59
dawno nie jadłam a bardzo lubię z dodatkiem podsmażonych ziemniaków i jajek na twardo

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak