Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z rzodkiewek i ogórka

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

rzodkiewki 1 pęczek
ogórek 1 szt
cebula dymka ze szczypiorkiem 1 szt
śmietana 1 łyżka
jogurt naturalny 1 łyżka
sól do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z rzodkiewek i ogórka

Rzodkiewki oczyścić, ogórek obrać i pokroić w półplasterki. Cebulę pokroić na dość małe kawałki. Wymieszać warzywa, oprószyć solą. W szklance wymieszać śmietanę, jogurt i zioła prowansalskie. Połączyć sos z sałatką. Podawać do obiadu.
Smacznego :)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Konczi 26.10.2013 15:22
bardzo lubie takie surówki
Marta1986 26.10.2013 14:19
bardzo ciekawe
joanna__s 26.10.2013 13:50
Idealna nie tylko na niedzielny obiad. Pyszna!
patryska76 26.10.2013 13:32
Pychota ;D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak