Przepis i sposób przygotowania na: Tort kanapkowy z brokułami
Odetnij skórkę od chleba i szczelnie wyłóż na dnie tortownicy. Wyłóż na to masę brokułową. Na to nałóż warstwę chleba bez skórki.
Pomidory obierz ze skórki, zmiksuj blenderem z 1/2 papryki i 3 ząbkami czosnku i przyprawić solą, pieprzem i bazylią. Masę pomidorową wyłóż na warstwę chleba.
6 ugotowanych jajkej zetrzyj na tarce o najmniejszych oczkach, dodaj ser. Zrób sos z majonezu, jogurtu i wyciśniętego czosnku, dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj sos z jajkiem. Masę wyłożyć na warstwę chleba. Z papryki, natki pietruszki i pozostałych jajek zrób dekorację.
Danie wstaw do do lodówki. Najlepiej smakuje na następny dzień.