Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ogórkowa na skrzydełkach zabielana mlekim

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skrzydełka 4 szt
marchewka 2 szt
pietruszka 1 szt
ziemniaki 4-5 szt
natka pietruszki
ogórki konserwowe 3 szt
ogórki kiszone 2 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
mleko 200-250 ml
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ogórkowa na skrzydełkach zabielana mlekim

Do garnka wkładamy skrzydełka, zalewamy wodą, dodajemy łyżeczkę soli oraz kostkę bulionową i gotujemy na wolnym ogniu, następnie dodajemy pokrojone warzywa - ziemniaki, marchew i pietruszkę jak i natkę. Ogórki ścieramy na tarce, dodajemy do gotujących warzyw i gotujemy 10 minut. Zabielamy mlekiem, doprawiamy do smaku solą i pieprzem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gracer 01.01.2015 18:48
polecam zupe
Kasia35 26.10.2013 09:36
pyszna zupa
Zdzisław 26.10.2013 09:14
zjadłbym tej zupy teraz

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak