Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasza z bakłażanem, kiełbasą i pieczarkami

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbasa 25 dag
pieczarki 20 dag
bakłażan 1 szt
masło 1 łyżeczka
olej 1 łyżeczka
Pieprz biały mielony Prymat
ogórki konserwowe
kasza jęczmienna 1 perłowa
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kasza z bakłażanem, kiełbasą i pieczarkami

Bakłażana myjemy osuszamy i kroimy w kostkę . Solimy i odstawiamy. Po ok 10 min płuczemy osuszamy na ręczniku papierowym. Na patelni rozpuszczamy masło dodajemy łyżeczkę oliwy. Podsmażamy pokrojone pieczarki i dodajemy bakłażana. Smażymy. Solimy i doprawiamy pieprzem do smaku. Dodajemy pokrojona w plasterki kiełbasę. Smażymy. Podlewamy odrobina wody. Dodajemy wcześniej ugotowana kaszę. Mieszamy. Jeszcze raz doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Podajemy na ciepło z kawałkami ogórka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 24.10.2013 12:06
dobrze przyprawiona kasza
noninka77 24.10.2013 10:52
mniam...pyszności:)
Krakowianka 24.10.2013 10:32
bardzo fajny pomysł na obiadek
dodi 24.10.2013 10:25
bardzo apetycznie wygląda
Ela_K 24.10.2013 09:23
szybkie danie myślę że będzie smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak