Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z suszonymi pomidorami i kaparami w ziołach prowansalskich

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczaka 2 szt
pomidory suszone Smak 8 szt
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku
olej 3 łyżki
kapary 12 szt
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Papryka słodka mielona Prymat (wędzona)

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z suszonymi pomidorami i kaparami w ziołach prowansalskich

Fileta myjemy odcinamy żyłki , każdy nacinamy u góry w szerszej części w głąb robiąc nożem otwór na nadzienie , bierzemy plaster pomidora i ukąłdamy na nim po 3 kapary i zakrywamy drugim plastrem i tak do każdego fileta wciskamy po 2 złożone pomidorki .Dzięki temu nasze nadzienie będzie jednakowe po przekrojeniu ,mięso doprawiamy .Formę smarujemy pędzlem i mięso na zewnątrz tez , wkłądamy do piekarnika na 45 min do tem 170st .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Barbara13 23.10.2013 19:44
pyszne i jak pięknie podane :)
Marta1986 23.10.2013 16:19
pyszności mniam
Konczi 23.10.2013 15:53
lubię to połączenie - smaczne :)
patryska76 23.10.2013 15:45
Wyglądają smakowicie i w dodatku pięknie podane ;-)
Anna133 23.10.2013 15:34
nie ma to jak dobre miesko z nadzieniem :D
Lis 23.10.2013 15:16
prosta pychota:)
IwonaDD 23.10.2013 15:01
wygląda obłędnie na talerzu, masz talent !
aniagdz 23.10.2013 13:57
oj lubię, lubię i to bardzo:) i jeszcze z mozzarellą:D mmm:)
bietka 23.10.2013 13:03
smaczne mięsko :)
Anna133 23.10.2013 12:59
proste aromatyczne i smaczne ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak